RSS

Stripverhaal Linda Lucardy


Voor het tijdschrift Eva maakte hij vijf verhalen met de stewardess 'Linda Lucardy'.
Een passage uit het oorspronkelijke begin van het verhaal wordt hierna weergegeven.
Het is 7 uur inde morgen op Londen airport. De Sagittarius - een der vliegtuigen van de I.A.S. (International Airborne service) staat startklaar voor Parijs, de eerste etappe in de lijndienst Londen-Caïro. De eerste piloot Nick Vandyke en de tweede piloot Jim Donahue zijn reeds aan boord en hebben zojuist proefgedraaid.
Dat zal ons afvallen, Jim"zegt Nick, tot september dezelfde vervelende lijnvluchten. Ik althans voel veel meer voor wilde vluchten. Vandaag niet weten waar je morgen zult zijn: telkens iets anders. In ieder geval meer afwisseling. Maar ja, wij hebben het maar te doen. Trouwens, "voegt hij er troostend aan toe, "er zit ook een prettige kant aan. We krijgen namelijk een stewardess me"."Ja", zegt Jim. "Heb je haar al gezien?"Hoe ziet zij er uit?". Nick barst in lachen uit. "Als ik het niet dacht,zegt hij. "Het enige waar je jou mee uit de put kunt halen is natuurlijk een aardig meisje !". "Vergeet jezelf niet" antwoordt Jim droog. "Of ben jij soms ongevoelig voor 't vrouwelijk schoon?" "Oké," antwoordt Nick. "Je hebt gelijk. Maar om terug te komen op wat je daarstraks vroeg: gezien heb ik onze stewardess nog niet, maar ze heet".  Hij krijgt niet de gelegenheid zijn zin af te maken, want op dit ogenblik klinkt er achter hem een stem die zegt "Zal ik dat maar even vertellen!!" . Als zij verbaast omkijken, zien zij in de opening een slank, donker meisje staan,dat hen met een tinteling van pret in de ogen aankijkt...
Inmiddels is het album na ruim 60 jaar opnieuw uitgebracht in een prachtige gebonden uitgave in 2017. De oorspronkelijke inmiddels archaische tekst is aangepast naar de huidige normen.

 

 

linda lucardy
linda lucardy
Detail Download
linda lucardy 0
linda lucardy 0
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery